Jäsenkirje joulukuu 2023

20.12.2023

Yhdistyksen puheenjohtajan terveiset


Loppuvuodesta on aika hiljentyä miettimään elämänmenoa. Tänäkin vuonna on useita vertailukohtia, joista huomaa, että hyvinhän tässä asiat ovat. Kenenkään meidän niskaa ei satele pommeja ja ulos uskaltaa mennä.  Jotain saamme ruoaksikin ja hanasta tulee juomakelpoista vettä. Asiat voisivat olla siis paljon pahemmin. Siksi toivonkin, että jokainen meistä osaa nauttia tästä hetkestä, edes pikkuisen ja olla tyytyväinen, edes hetken. "Tuo kotihin, jos pieneenkin, nyt joulujuhla suloisin. Ei kultaa, eikä valtaakaan, vaan rauhaa päälle maan."  -laulun sanoin toivotan kaikille onnen pilkahduksia sydämeen ja joulurauhaa!

Elina Kajanto
PuheenjohtajaSeuraa Jyty Lounais-Suomea somessa:

https://www.facebook.com/JytyLounaisSuomi
https://www.instagram.com/jyty_lounais_suomi/

Jyty Lounais-Suomen syyskokous 30.11.2023

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidettiin torstaina 30.11.2023 Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan Vanhan Tammen kahvilassa Ruissalossa. Kokoukseen osallistui 34 jäsentä. Kokouksen jälkeen oli mahdollisuus osallistua opastetulle kasvihuonekierrokselle. Kiitos kaikille kokoukseen osallistuneille.

Syyskokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat, mm.:

 • Vahvistettiin vuoden 2024 jäsenmaksut:
  - prosentuaalinen jäsenmaksu 1,32% ennakonpidätyksen alaisesta palkasta
  - euromääräinen jäsenmaksu 7 €/kk, peritään palkattomilta ajoilta kaikilta muilta työvoimajäseniltä vapaajäseniä, ensimmäistä kertaa Jytyyn liittyviä opiskelijajäseniä ja varusmies- tai siviilipalveluksessa olevia lukuun ottamatta
  - kannatusjäsenmaksu 36 €/vuosi (eläkeläisjäsenet).
 • Määrättiin palkkioiden ja matkakustannusten korvausperusteet ja vahvistettiin toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2024.
 • Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin jatkamaan Elina Kajanto.

Hallituksen jäsenmäärää pienennettiin: Vuonna 2024 yhdistyksen hallitukseen kuuluu puheenjohtajan lisäksi 12 varsinaisten jäsentä ja 12 henkilökohtaista varajäsentä (aik. 15 varsinaista + 15 henkilökohtaista varajäsentä). Vuoden 2024 hallituksen kokoonpanon löydät yhdistyksen kotisivuilta jytylounaissuomi.fi > Yhdistys > Hallitus


Muutoksia työttömyysturvalakiin vuonna 2024

Vuoden 2024 aikana on tulossa voimaan useita työttömyysturvaan liittyviä lakimuutoksia. Lakimuutosten on tarkoitus tulla voimaan vaiheittain siten, että ensimmäisten muutosten soveltaminen alkaa 1.1.2024.

Lue työttömyysturvalain muutoksista Työttömyyskassa Aarian sivuilta: https://www.aariakassa.fi/tyottomyysturvalain-muutokset-1-1-2024/


Koulutusta tarjolla

TJS Opintokeskus: Uutta draivia jäsenhankintaan 16.1.2024 klo 17 – 19, verkkokoulutus Teams

Kohderyhmänä ovat erityisesti yhdistysaktiivit mutta myös muut jäsenhankinnasta kiinnostuneet. Koulutuksessa saa vinkkejä jäsenhankintaan: Miten uusia jäseniä hankitaan ja miten vanhoista pidetään kiinni.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan tähän koulutukseen, ota yhteyttä yhdistyksemme koulutusvastaavaan eli toimistonhoitajaan toimisto@jytylounaissuomi.fi tai puh. 040 044 8882. Yhdistys kustantaa koulutuksen enintään viidelle jäsenelleen. Mikäli olet viiden ensimmäisen joukossa, saat ohjeet ilmoittautumiseen. Viimeinen ilmoittautumispäivä koulutukseen on 8.1.2024.


Jytyn ammatilliset opintopäivät vuonna 2024

Vuonna 2024 jäsenen omavastuu Jytyn ammatillisilta opintopäiviltä on 40 €, yhdistys maksaa loppuosan kurssipaketista 2 hengen huoneessa. Mikäli jäsen varaa yhden hengen huoneen, hän maksaa yhden hengen huonelisän itse. Jäsenen tulee ennen ilmoittautumista ottaa yhteyttä yhdistyksemme koulutusvastaavaan eli toimistonhoitajaan toimisto@jytylounaissuomi.fi tai puh. 040 044 8882 ja saatuaan yhdistykseltä luvan, hän voi ilmoittautua Jässärin kautta.

10.–11.2. Varhaiskasvatuksen ja perhetyön ammatilliset opintopäivät, Vantaa, viimeinen ilmoittautumispäivä 14.01.
27.–28.4. Koulunkäynninohjaajien ammatilliset opintopäivät, Lahti, viimeinen ilmoittautumispäivä 31.03.
26.–27.10. Jytyn ammatilliset opintopäivät, Lahti, viimeinen ilmoittautumispäivä 29.09.
16.–17.11.  Sosiaalialan ammatilliset opintopäivät, Tampere, viimeinen ilmoittautumispäivä 20.10.
23.–24.11. Sihteeri-, hallinto-, asiantuntija- ja ict-alojen ammatilliset opintopäivät, Vantaa, viimeinen ilmoittautumispäivä 20.10.


Etelä-Suomen alueen työhyvinvointipäivät 18.–19.5.2024

Etelä-Suomen alueen työhyvinvointipäivät järjestään ensi vuonna 18. - 19.5. Espoossa. Päivistä tiedotetaan tarkemmin alkuvuoden aikana.


Enemmän irti Jytystä 2024

Kurssilla saa tietoa käytännönläheisesti työehtosopimuksestasi (palkkaus, vuosiloma, työaika, työntekijän ja työnantajan velvollisuudet sekä oikeudet), työlainsäädännöstä, työsuojelusta, työssä jaksamisesta sekä Jytyn eduista ja osallistumismahdollisuuksista. Kurssi sopii erinomaisesti myös luottamusmies- ja yhdistystoiminnasta kiinnostuneille.

Kurssi on suunnattu kaikille Jytyn uusille jäsenille (liittynyt Jytyyn kolmen vuoden sisällä) tai sellaisille jäsenille, jotka eivät ole olleet aktiivisesti mukana Jytyn toiminnassa. Kurssille otetaan 25 osanottajaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Liitto kustantaa osanottajan kaikki kulut (sis. täysihoito 2-hh, ruokailut, ohjelma ja matkakustannukset). Kulujen korvaaminen edellyttää läsnäoloa koko varsinaisen ohjelmaosuuden ajan.  Kurssille ilmoittaudutaan Jässärin kautta. 

16.3. - 17.3. Enemmän irti Jytystä, Kuopio, viimeinen ilmoittautumispäivä 18.2.  
Kurssi on suunnattu ensisijaisesti Itä- ja Keski-Suomessa asuville jytyläisille.

28.–29.9. Enemmän irti Jytystä, Hämeenlinna, viimeinen ilmoittautumispäivä: 1.9. 
Kurssi on suunnattu ensisijaisesti Etelä- ja Länsi-Suomessa asuville jytyläisille.


Jytyn kotisivujen koulutus- ja tapahtumakalenterin löydät: 
Jytyliitto.fi > Ajankohtaista > Koulutus- ja tapahtumakalenteri


Virkkuihin kaivataan lisää jäseniä

Yhdistyksemme virkistystoimikunta Virkut suunnittelee ja järjestää virkistystoimintaa yhdistyksen jäsenille. Nyt Virkkuihin kaivataan lisää jäseniä!

Virkuissa voit olla vaikuttamassa siihen, minkälaista virkistystoimintaa yhdistys järjestää ja tuoda uusia, tuoreita näkemyksiä virkistystoiminnan monipuolistamiseksi. 

Virkut kokoontuvat yhdistyksen toimistolle kahvin ja teen äärelle n. 5 – 7 kertaa vuoden aikana suunnittelemaan toimintaa. Myös Teamsin välityksellä voi osallistua.

Kysy rohkeasti lisää Virkkujen toiminnasta yhdistyksen toimistosta joko sähköpostilla toimisto@jytylounaissuomi.fi tai puhelimitse 040 044 8882.

Ilmoitathan jäsentietojen muutoksista, esim:

 • Yhteystietojen päivittäminen: Puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Kotiosoite päivittyy Jytyn jäsenrekisteriin suoraan Postin rekisteristä, ellet ole ilmoittanut kotiosoitettaan salaiseksi.
 • Työsuhdetiedot ja työpaikan vaihtaminen: ​Työpaikkatietojen päivitys on tärkeää, se auttaa edunvalvonnassa ja lisäksi saat juuri omaa ammattiasi koskevaa postia. Ilmoita liittoon myös kaikista rinnakkaisista työsuhteistasi, esim. jos teet kahta eri työtä. Jotta jäsenmaksu voidaan periä palkasta, sinun tulee toimittaa uudelle työnantajlle jäsenmaksun perintävaltakirja.  Tarkistathan palkkalaskelmasta, että perintä on lähtenyt käyntiin.
 • Palkaton aika: Palkattomana aikana Jytyn jäsenmaksu on 7 €/kk vuonna 2024 (5€/kk vuonna 2023). Palkattoman ajan peruste voi olla esimerkiksi perhevapaa, kuntoutustuki, karenssi työttömyyskassan päivärahan saamisessa tai siirtyminen Kelan sairaus- tai peruspäivärahalle.
 • Eläkkeelle jääminen: Kun jäät eläkkeelle, voit joko erota tai jäädä yhdistyksemme kannatusjäseneksi eli eläkeläisjäseneksi. Eläkeläisjäsenet maksavat kannatusjäsenmaksua, joka vuonna 2024 on 36 €/vuosi.

Lue tarkemmat ohjeet Jytyn sivuilta jytyliitto.fi > Jäsenyys > Jäsenyyden hoito > Ilmoita jäsentietojen muutoksista

Ilmoita muutoksista  Jässärissä, jäsenrekisteriin tai yhdistyksen toimistoon toimisto@jytylounaissuomi.fi, puh. 040 044 8882.


Jyty Lounais-Suomi ry 
toivottaa jäsenilleen 

rauhallista joulua ja 
hyvää uutta vuotta 2024!